Klíma felmérés

Klíma tervezés, klíma felmérés, Budapest

Miért fontos a klíma felmérés?

A helyszíni klíma felmérés rendkívül fontos, mert a lakások és az igények eltérőek.

Fel kell mérni az adott lakás elektromos hálózatát, hiszen a klímák működésük közben elég jelentős áramot fogyasztanak. A kültéri egység és a beltéri egység ideális elhelyezése is sok tényezőtől függ.

Fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hűtéstechnikailag, egészségügyileg, belső építészetileg, elektromos szempontból is megfelelő.

Ezek a szempontok sokszor első ránézésre teljesen ellent mondanak egymásnak. Ezért fontos a helyszíni felmérés, hogy ezeket az egymásnak néha ellent mondani látszó szempontokat össze tudjuk egyeztetni.

Az ingatlan tájolása, az üveg felületek nagysága, a hűtendő belső tér mérete és kialakítása nagyban befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klíma készülékre lesz szükségünk – esetleg milyen módon lehet megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is. A pontos helyszíni felméréssel komoly összegeket is meg lehet takarítani mind a létesítés, mind a későbbi üzemeltetés során.

Tisztázni kell, hogy a felhasználók hogyan is szeretnék használni a készüléket. A szerelési költséget csökkenteni lehet a kültéri és a beltéri egység közötti távolság csökkentésével, illetve optimalizálásával Az allergén anyagokra érzékeny felhasználónál nagyon lényeges a szűrők minősége, másoknál viszont lehet, hogy a design, vagy az ár a legfontosabb szempont.

Törekedni kell arra is, hogy a beltériegység olyan helyre kerüljön, hogy a hűvös légáramlat lehetőleg minél kevésbé érje közvetlenül a belső térben tartózkodókat. Ezzel sok későbbi probléma elkerülhető el és a komfort érzet is jelentősen javítható.

A klíma felmérés és tervezés célja, hogy a felszerelésre kerülő klíma berendezés lehetőleg minél kisebb költséggel, észrevétlenül tegye a dolgát és segítse a kellemes környezet megteremtését.

Klíma

Várjuk ajánlatkérésüket, megrendelésüket elérhetőségeink bármelyikén.

Személyre szabott árajánlatunkhoz kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Kapcsolatfelvétel